Wereld Downsyndroomdag 2012

Om de jaarlijkse wereld downsyndroomdag (21 maart) te vieren heeft Kern Eindhoven-Helmond op zondagmiddag 1 april 2012 een familiemiddag georganiseerd. Op de basisschool “De Brembocht” te Veldhoven werden allerlei workshops, rondom het thema communicatie, gegeven. 

wdd12148

Voor de volwassenen waren er informatieve workshop, presentaties en lezingen. Voor de kinderen werden er samen met de bekende gebarenpoppen Lotte & Max (gebaren)liedjes gezongen, waren er soundsteps en een knutsel- en dvdlokaal. Tussen de workshops door was er onder het genot van een kopje koffie/thee even tijd om het blad Lotje & Co in te lezen, met elkaar te kletsen en ervaringen uit te wisselen.

Kern Eindhoven-Helmond wil graag speciale dank uiten aan degene die deze middag mogelijk hebben gemaakt. Dit zijn de basisschool “De Brembocht” die de school ter beschikking hebben gesteld, aan Frans en Robbie van de Korput van Intertec Consultancy uit Maastricht (zij verzorgden de workshops apps/Ipad en beveiliging), Joyce Vegers van Eelke Verschuur (zij gaf een presentatie over computerhulpmiddelen en software voor kinderen met een beperking), Annelies Vriends (zij gaf een presentatie over communicatie) en aan Stichting Oro van wie we de soundsteps in bruikleen kregen.Ook de vriendinnen van Eveline en Meike zijn we dankbaar voor hun assistentie tijdens de workshops en op de middag. De bladen Lotje & Co zijn geschonken door Lotje & Co. De knuffels en hoedjes voor de kinderen bij het vertrek zijn gedoneerd door Ikea Eindhoven. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar we zijn voor al deze hulp. Maar bij deze willen we nogmaals onze intense dank uiten aan al degene die belangeloos hebben bijgedragen aan deze middag. Zonder deze personen was het niet mogelijk geweest deze gezellige familiemiddag te organiseren. 

    

Voor meer foto’s van deze dag klik dan op de link. Meer foto’s van Wereld Downsyndroomdag 2012.

Indien er bezwaar is tegen het delen van de foto’s via picasa s.v.p. graag even melden aan Tineke. We zullen dan uiteraard zorgdragen voor het verwijderen van de foto’s.