Wereld Downsyndroomdag 2011

Kern Eindhoven-Helmond en Stichting MEE hebben -tegelijk met het 15-jarig jubileum van de speelgroep van MEE- de wereld downsyndroom dag 2011 georganiseerd. Voor deze speciale middag werden op zondag 20 maart de kantoorruimtes van MEE veranderd in workshopsruimtes.Kloetje en Kluitje zorgden voor een vrolijke ontvangst. 

 Kern Eindhoven-Helmond en Stichting MEE hebben -tegelijk met het 15-jarig jubileum van de speelgroep van MEE- de wereld downsyndroom dag 2011 georganiseerd. Voor deze speciale middag werden op zondag 20 maart de kantoorruimtes van MEE veranderd in workshopsruimtes. Kloetje en Kluitje zorgden voor een vrolijke ontvangst. Er was gezorgd voor koffie, thee, limonade en zelfgemaakte muffins.

Na het welkomswoord van Wilma de Wit (van MEE) en een korte uitleg van Bas de Wit werden de deelnemers door de vrijwilligers naar de workshops begeleid. De bovenste etage was ingericht voor het e-fit dansen. We zagen een aantal ouders zwoegen en hijgen om het tempo van hun kinderen bij te houden. Bij de workshop thai-boksen konden de kinderen kennismaken met deze zelfverdedigingssport. Indrukwekkend waren de enorm grote bokshandschoenen en de kussens waartegen geslagen mocht worden. De snoezeldieren met o.a. de konijnen, kippen, schildpad en zelfs slangen, waren ook absoluut een succes bij de kinderen. Er hing aan het eind van de middag ook een ware kinderboerderijgeur in de deze kamer. De workshops Spetterdansen als vis en als piraat, Mad science, Scouting, Clownkunst, Kinderyoga en Tekenen waren ook super leuk. We hebben een paar ware artiesten, uitvinders en kunstenaars ontdekt. We kijken terug op een geslaagde, gezellige, gemoedelijke middag en hopen dat de kinderen er van genoten hebben. 

Graag willen we Wilma de Wit en alle vrijwilligers bedanken voor al hun inspanningen en gedane moeite.

IMG 7646    meisje-met-konijn    meisje-met-vogel   jongen-met-trommel  

Wil je meer foto’s bekijken en/of downloaden klik dan op onderstaande link. (Het zijn meer dan 600 foto’s dus het kan even duren voordat de foto’s zichtbaar zijn) foto’s van Wereld Downsyndroomdag 2011