NSGK heeft, in samenwerking met de BOSK, een digitale brochure uitgebracht met tips voor grootouders van een kind met een beperking. Als in het gezin van uw kind een baby met een handicap geboren wordt, kan dit verschillende effecten hebben.
Weten wat u moet doen om de ouders te helpen kan in het begin lastig zijn. In de brochure staan tips en adviezen voor opa’s en oma’s om hun relatie met hun eigen kind en hun kleinkind(eren) te onderhouden.
De geboorte van een kind met een handicap in het gezin van uw zoon/dochter kan de familie dichter bij elkaar brengen, maar kan het contact ook verslechteren. Niet alle ouders kunnen de uitdaging aan om een kind met een handicap helemaal alleen op te voeden. Een groep hulpvaardige mensen om hen heen kan in die situatie heel veel betekenen. Opa’s en oma’s kunnen daarbij een essentiële rol spelen! Maar niet alleen nieuwe ouders zijn onvoorbereid voor hun bijzondere kind, dat geldt ook voor opa’s en oma’s.
Horen dat u opa of oma wordt is reden om te vieren; of het nu voor de eerste of de achtste keer is. De band die u kunt vormen met uw kleinkind is een cadeau dat niet iedereen mag beleven. Leren dat uw kleinkind een handicap heeft hoeft dit niet te veranderen. Weten wat u moet doen om de ouders te helpen kan in het begin lastig zijn, maar u heeft de mogelijkheid om het leven voor iedereen wat beter en gemakkelijker te maken.
De brochure is bedoeld om opa’s en oma’s bij lastige keuzes te begeleiden en te adviseren. Tips opa’s en oma’s. Let op, wel even vergroten om het goed te kunnen lezen.