Squease drukvest

Squease is een opblaasbaar drukvest dat gedragen kan worden in een capuchonvest. Door het drukvest op te pompen met het handpompje komt het strakker te zitten en geeft het een gelijkmatige druk op het bovenlichaam, vergelijkbaar met een stevige knuffel.

Niet door gewicht maar door middel van luchtdruk kan met het Squease drukvest zelfstandig en op een discrete manier Diepe Druk op het lichaam worden toegepast. Het drukvest kan eenvoudig in het capuchonvest worden geritst zodat ze samen als één kledingstuk kunnen worden gedragen, maar het vest kan ook los onder andere kledingstukken gedragen worden. Vanaf de buitenkant is bijna niet te zien of het drukvest wel of niet is opgeblazen.

Het toepassen van Diepe Druk kan personen met problemen in sensorisch functioneren en prikkelsensitiviteit, helpen om beter om te gaan met de stress en onrust die zij in het dagelijks leven kunnen ervaren. Door problemen met het verwerken van zintuiglijke prikkels hebben zij vaak moeite met veranderingen, drukke omgevingen en contacten met andere mensen. Het toepassen van druk op het bovenlichaam kan dan helpen om rustig te worden, het lichaamsbesef te verbeteren of beter te concentreren.

Het Squease drukvest is anders dan andere Diep Drukproducten zoals verzwaarde vesten en strak zittende drukvesten, omdat het alleen druk geeft wanneer het wordt opgeblazen en de hoeveelheid druk kan worden gevarieerd. Wanneer het niet is opgeblazen zit het losjes rond het lichaam waardoor het de hele dag gedragen kan worden en je het dus altijd bij de hand hebt.