Sport

Sport is voor iedereen leuk en belangrijk. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn, kijk dan op de website van gehandicaptensport Nederland: www.gehandicaptensport.nl

Een sportvereniging, voor kinderen en volwassenen met een beperking, in je omgeving kun je heel makkelijk vinden op de site van MEE Zuidoost Brabant: www.meezuidoostbrabant.nl (ga naar het kopje “vrije tijd en sport” / kopje sport / sport in de tekst aanklikken / en klik vervolgens het groene blokje “ik zoek een activiteit” aan. Geef een sport of een activiteit in, zoals zwemmen, voetbal, tennis, paardrijden, korfbal, hockeyen, dansen, etc., etc.., en er verschijnt een overzicht met sportverenigingen in je omgeving. Ook vind je er informatie over contributie, lesgeld, leeftijden, tijden/dagen enz.   

1

Sommige mensen hebben bij het sporten een hulpmiddel nodig, bijvoorbeeld een speciale rolstoel, een speciale prothese of speciale sportschoenen. Voor informatie hierover kunt u terecht bij een revalidatiecentrum in je omgeving. In het revalidatiecentrum kunnen ze sportprotheses en -schoenen voor je maken.