Onderwijs Algemeen

schoolkind

 

  Informatie van de SDS over kinderen in het basisonderwijs.
PDF folder   Informatie/Onderzoek naar sociale intergratie, met veel praktijkvoorbeelden van hoe je die op school kunt ondersteunen. Pdf folder Down+Up een Wereld Van Verschil.

 

Gewoon of speciaal folder


  In deze folder “Gewoon of Speciaal” kunnen alle mensen die beroepsmatig met leerlingen te maken hebben hun kennis verbreden. Het is een praktische leidraad voor onderwijs aan kinderen met Downsyndroom.  
Uitzending

 

  Uitzending van Tegenlicht VPRO: anders denken over onderwijs.
 
down2school   Achtergrond informatie over Downsyndroom in het regulier onderwijs. 
downvision welkom op school

 

  Uittreksel van de VIM-gids deel A: tips voor leerkrachten bij de begeleiding van kinderen met Downsyndroom. 
Lespakket iedereen is anders

 

  Folder te bestellen “iedereen is anders” van Zorn-uitgeverij. Het gaat over kinderen met Downsyndroom op een reguliere school. Bedoeld voor groep 7 en 8. Maar de leerlingenboekjes zijn ook geschikt om aan ouders van jongere kinderen mee te geven. 
dseinternational   Down SyndromeEducational International heeft een wereld aan educatieve materialen. Helaas moet vrijwel alles gekocht worden, maar hun nieuwspagina is zeer interessant om bij te houden.
 
down-syndrome.org

  Ook Down SyndromEducation online heeft zeer nuttige informatie. 

 

windroos leren vanuit je eigen verhaal   De vernieuwingsschool “De Windroos” bij Wijk bij Duurstede; leren vanuit je eigen verhaal.
http://blogboek.com   Een online heen en weer schriftje. Eenvoudig online communiceren over de ontwikkeling van je kind. Simpel te gebruiken, blogboek is beveiligd en je bepaalt zelf wie toegang heeft en wat ze mogen zien. 

 

leerlijnen

 

  Hier vind je leerlijnlijnen. Handig bij het invullen van het handelingsplan. Ook als ouders kun je kijken waar je kind zo ongeveer zit. Er is een map ‘vakspecifiek’ (rekenen, spelling, etc.) en ‘vakoverstijgend’ (leren leren – TIP!), zelfstandig werken etc.

 

Filmpje

 

  Filmpje “samen naar school, ja het kan!”.

 

leraar24   Dossier downsyndroom in regulier onderwijs en diverse filmpjes.

 

jufanita   Juf Anita heeft een yurl pagina met diverse filmpjes over ‘Downsyndroom in de klas’ bij elkaar gezet.

 

linkspics7