Lesmateriaal (tegen betaling)

Dse International

 

Down Syndrom Educational International heeft een wereld aan educatieve materialen en hun nieuwspagina is zeker ook interessant om bij te houden.

 

Op je eigen wijze

 

Deze site biedt activiteiten en werkbladen in taal, rekenen, schrijven en wereldorientatie. Meer dan 2000 werkbladen te downloaden tegen een licentievergoeding. Ook heeft de site kant en klare leerpakketen voor het begeleiden van kinderen waarbij het leren niet vanzelf gaat. De licenties zijn in verschillende delen of als totaalpakket aan te schaffen.  

 

Lezen moet je doen

 

Leesmethodes, klankgebaren en materialen van Trijntje de Wit.

 

Letterplein hoogvliegers

 

Hoogvliegers is een leermethode voor verstandelijk beperkten die iedereen (óók wie geen leerkracht is) kan toepassen en kan ook klassikaal ingezet worden. Hoogvliegers is ontwikkeld voor mensen die zo zelfstandig mogelijk willen worden, maar bij wie het leren niet vanzelf gaat. Dus voor mensen die willen leren lezen en schrijven, voor mensen die over zichzelf willen leren communiceren in woord en geschrift, voor mensen ide willen leren tellen en rekenen. Met deze boeken is leren lezen, schrijven en rekenen niet aan een leeftijd en IQ gebonden. 

Pictoschrijven  

Picto schrijven is ook een methode van Trijntje de Wit: zelf verhalen maken met behulp van picto’s. Mini licentie voor thuisgebruik kost € 25,00.

 

 opjeeigenwijze-downsyndroom