Lesmateriaal (gratis)

Downsyndroom en onderwijsaanpassingen  

Diverse werkbladen te downloaden in de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en zaakvakken (algemeen) en begrijpend lezen.
 

Regenboog  

Hier kun je alle rekenboog katernen gratis downloaden. Ze zijn gegroepeerd op ZMLK niveaus. Mooi materiaal, wel voornamelijk leerkrachtgebonden activiteiten. (voor thuis of op school onder begeleiding).
 

Jufsanne  

Als je met leespraat bezig bent, of gewoon met woordenschat, is ‘stempelkaarten’ het woord om op te zoeken op haar site. Juf Sanne heeft leuke werkbladen, woordkaarten en andere handige materialen om te downloaden.
 

Jufanita.yurls  

Juf Anita heeft een yurl pagina gemaakt waar met filmpjes over ‘Downsyndroom in de klas’. Zie kopje ZORG – Syndroom van down. Ook kun je er werkbladen/werkboekjes etc. downloaden.
 

Jufshanna  

Site met werkbladen, klokkijken materiaal en flitskaarten om te downloaden.
 

Wiki wijsleermiddelenplein  

Een portal met uiteenlopende informatie over methodes en lesmaterialen. Per vak en/of leerniveau kun je werkbladen zoeken en downloaden.
 

Computermeester  

Leuke site om achter de pc met rekenen te oefenen. Echt een schatkamer. Gratis en geen gedoe met inloggen. Visueel zitten de spellen sterk in elkaar, zodat ze goed het getalbegrip ondersteunen. Zoals bijvoorbeeld het kaarsen uitblazen voor de minsommen. Bij flink wat rekentussendoelen zijn spellen te vinden. Ook kun je de moeilijkheidsgraad variëren.
 

Filmpje Vliegenmepperspel  

Het vliegenmepperspel. Leuke manier om sommen te automatiseren (nu eens bij een scherm vandaan).
 

Onderwijsgek

 

 

Informatieve filmpjes, werkbladen, klankgebaren, hakkaarten, dagritmekaarten en nog veel meer leuke dingen te downloaden.  

Filmpjes schooltv VLL   

Woordjes leren lezen (met hakken en plakken) door filmpjes van schooltv te bekijken: op deze link staan alle beeldbank filmpjes op één pagina bij elkaar.
 

Leespraatwerkbladen

 

 

Deze site is de moeite waard. Ff aanmelden en je kan gratis werkbladen downloaden.
 

Materiaal en ideeën mbt leespraat

 

 

Mooi materiaal en ideeën voor leespraat en woordenschat.

Facebookpagina Opjeeigenwijze  

Leuke ideeën en tips om met leespraat en/of rekenlijn te werken. 

jongen lezen