Leespraat en rekenlijn

stichtingscope leespraat  

Leespraat en rekenlijn is een leermethode die is ontwikkelt door Hedianne Bosch. Op de site is een groot aanbod van artikelen, workshops en lees je alles over deze globaallees-methode.

  

Stichtingscope Lezen

 

 

Hier vind je interessante artikelen van Stibco over lezen en de methode leespraat. Als je naar beneden scrolt vind je ook artikelen over rekenen, opvoeding en overig. 

 

stichtingscope Rekenen  

Hier vind je interessante artikelen van Stibco over de rekenmethode Rekenlijn. Als je even naar boven en beneden scrolt vind je ook artikelen over lezen, opvoeding en overig. 

 

www.jimmycreed.nl  

Christien van Citters heeft een site gemaakt waarin ze naast achtergrondinformatie ook handige en leerzame tips deelt over apps en leespraatwerkjes. 

 

Boek Leespraat en Omgeving  

Boek van Aidan Chambers met de titel: Leespraat De omgeving, vertel eens. In dit boek komen vragen als – Op welke manier kun je kinderen het beste enthousiasmeren voor lezen? Hoe kun je kinderen helpen om goed te praten over datgene wat zij gelezen hebben?  – worden in dit boek beantwoord. Het boek is overal te koop en natuurlijk ook via bol.com te bestellen.

 

Facebook SDE  

Op de facebookpagina van Kern Eindhoven-Helmond is een foto-album gemaakt met daarin allerlei voorbeelden voor het maken van leespraat- en rekenlijnwerkjes. 

 

Facebookpagina Leespraat  

Officiële facebookpagina van Stichting Scope. Middels deze pagina houdt Stichting Scope je op de hoogte van nieuws en tips omtrent leespraat; zoals nieuwe data van workshops, artikelen en casusbeschrijvingen. Ook kun je hier vragen over leespraat stellen door een bericht op deze pagina te plaatsen. Op deze pagina kun je geen materialen of inspiraties vinden. 

 

Handige app mbt de Rekenlijn. +1 en +2  

AbiTalk Fun Math Facts is een app die goed aansluit bij de rekenlijn omdat je de +1 sommen los van de +2 sommen kunt oefenen.

 

Filmpje vliegenmepspel  

Filmpje van ‘Het vliegenmepperspel’. Een leuke manier om sommen te automatiseren. (nu eens bij een scherm vandaan). Ps: de site www.Onderwijs.nl heeft nog veel meer leuke ideeën.   

 

Schooltv Diedi en Doedel

 

 

Leuke rekenverhalen (filmpjes) van schooltv over Didi en Doedel zijn zeker bij velen favoriet om te kijken. Tip: Op schooltv.nl staan veel leuke programma’s mbt taal en rekenen . Zie o.a. ‘De Schatkast’ en de ‘Leesdas’ en ‘Lettervos’ filmpjes.

 

Leesplein

 

 

Op Leesplein kun je zoeken naar leesmateriaal op twee verschillende niveau’s: AVI en CLIB. 

 

leespraat banner