Het syndroom van down

Downsyndroom  

Officiële site van de Stichting Down Syndroom (SDS). Heb je een vraag aan de SDS stuur die naar: downsyndroom

 

Cyberpoli

 

 

De Cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor jongeren met een chronische ziekte. Een deskundig en medisch onderlegd panel geeft antwoord op je vragen.

 

DeUpsidevanDown  

Lees op deze site meer over downsyndroom in de persoonlijke verhalen en de vele bijzondere projecten die ze organiseren.

 

Facebook D’mama’s  

D’ Mama’s is een groep op facebook voor mama’s, papa’s, verzorgers met een kind met downsyndroom. Op deze pagina worden tips en ervaringen met elkaar gedeeld.  

 

Facebook Kern Eindhoven  

Facebookpagina van Kern Eindhoven-Helmond waar je leuke weetjes, nieuwste hulpmiddelen en interessante publicaties kunt lezen!

 

Facebook downsyndroom en onderwijs

 

 

Facebookpagina waar je handige tips kunt vinden voor kinderen met downsyndroom in het basisonderwijs. 

Stichting Sam  

Stichting SAM verzorgt een dolfijntherapie programma in samenwerking met het Dolfinarium te Harderwijk. De doelgroepen zijn kinderen met het downsyndroom, autistische stoornissen en aanverwante syndromen, mogelijk in combinatie met spraak- en taal stoornissen. De Doflijntherapie is een aangepaste vorm van gedragstherapie waarbij de dolfijn zowel coach als beloning is.

 

Stichting Tess  

Stichting Tess organiseert dolfijnondersteunende therapie op Curaçao. De interactieve dolfijnondersteunende therapie is een therapievorm die in Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC) gegeven wordt door gediplomeerde Nederlands- en Duitstalige therapeuten. Dolfijnondersteunende therapie is een twee wekelijks programma voor het therapiekind. De ouders, broers en zusjes zijn nauw betrokken bij het therapieprogramma.

 

Zo is Downsyndroom  

Er is veel bekend over downsyndroom. Over de oorzaak ervan, over de kenmerken, de medische kanten. Maar je leest niet vaak over wat het betekent om een kind met downsyndroom te hebben. Op deze website besteden ze aandacht aan al deze onderwerpen, om zo een zo’n compleet mogelijk beeld te kunnen presenteren.

 

drie-brilletjes