De speeltuinbende

De speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Zij willen ervoor zorgen dat speeltuinen in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen- met én zonder handicap- samen kunnen spelen.

Voor sommige kinderen betekent Samen Spelen zoveel meer…’ Onder dit motto start NSGK op 13 juli een campagne voor toegankelijke speeltuinen. De meeste speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn.

Eenzaam
Kinderen met een beperking vechten er iedere dag voor om mee te kunnen doen. Ze moeten bijvoorbeeld vaak opboksen tegen vooroordelen. Ook komen ze moeilijk in contact met niet-gehandicapte kinderen uit de buurt doordat ze meestal naar een speciale school gaan. En in de speeltuin, dé plek waar kinderen samen spelen, kunnen gehandicapte kinderen vaak niet terecht. Want verreweg de meeste speeltuinen in Nederland zijn voor hen ontoegankelijk.

25 speeltuinen
NSGK wil in 2012 minstens 25 speeltuinen toegankelijk maken. Daar kunnen kinderen met een handicap vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten én ontdekken ze wat ze met hun handicap wel kunnen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en leren hun buurtgenootjes ‘gewoon’ met ze om te gaan. Dat kan NSGK alleen dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers, want de stichting is onafhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidie. Daarom vraagt NSGK vanaf 13 juli aan alle Nederlanders om te doneren voor toegankelijke speeltuinen.

{youtube}DIoNkm3JZhw{/youtube}

Meer info of doneren bekijk de website: www.speeltuinbende.nl