Camping De Ruimte Dronten

Vlakbij de Veluwe randmeren, middenin het bos, ligt Camping De Ruimte. Een prachtige natuurcamping van 6 hectare groot en telt 110 ruime kampeerplekken. De rustzoeker vindt hier prachtige in het bos verscholen plekken, maar er zijn ook plaatsen op velden met speeltoestellen in het midden. 

De ANWB heeft camping De Ruimte beloond met een gemiddelde cijfer van 8,5! Daarvoor mag je dan ook het nodige verwachten: goed, schoon en verwarmd sanitair, een wasserette, een winkeltje, een speelbad, in de vakantie een recreatieprogramma en een prachtige omgeving, om eens een aantal dingen te noemen. De camping heeft een autovrij terrein: zo blijft de camping een veilige plek voor kinderen. Camping De Ruimte heeft veel aanpassingen voor mensen met een beperking. Al de gebouwen zijn voorzien van het ITS-symbool. Ze hebben een verwarmd douchegebouw. Ze beschikken over vier aangepaste badkamers. In de badkamers is aangepast santair, een douchstoel en een grote aankleedtafel. Twee badkamers beschikken over een douchestretcher. Ook in het hoofdgebouw is aangepast sanitair aanwezig. Aan het Drontermeer staat een gehandicapten-vissteiger waar het goed toeven is. Er zijn tandems en een rolstoelbakfiets. Ook in de keuze van de speeltoestellen is rekening gehouden met beperkingen. Zo hebben we een ligschommel, een hangmatschommel, een rolstoelwip, een aangepaste sjoelbak en staan er zandtafels bij de zandbakken. Het speelbad is volledig rolstoeltoegankelijk en staat er een watertafel. Het recreatieteam houdt natuurlijk rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen, zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

camping de ruimte speelbad

Terwijl de één een fietstocht naar Elburg maakt, geniet de ander van een boek en de rust. Het recreatieteam leert de kinderen ondertussen hoe je op een kampvuur je eigen brood kunt bakken. Zo is iedereen op zijn of haar manier bezig met hetzelfde: vakantie! Tegen etenstijd schuift de een aan op het terras en is de ander druk bij de tent in de weer met de barbeque. Meer info: www.campingderuimte.nl.