Algemene introductie

postercampagne

Het landelijk Bureau 
Vanuit het landelijk bureau (Stichting Down Syndroom) worden alle werkzaamheden (workshops, postercampagnes, voordrachten, publicaties, enz.) gecoördineerd en worden aan (kern)ouders en hulpverleners inlichtingen verstrekt. De landelijke stichting is verdeeld in 6 regio’s: Noord-Holland, Noord-Oost Nederland, Zuid Holland, Midden Nederland, Zuid-West Nederland en Limburg. Elke regio is verdeeld in een aantal kernen.

Kernen
In totaal zijn er in Nederland 27 kernen. Regio Zuidwest Nederland heeft 5 kernen: Kern West Brabant, Kern Tilburg, Kern Den Bosch, Kern Eindhoven-Helmond en Kern Zeeland. Elke kern heeft een aantal kerncoördinatoren en/of contactouders.
Dit zijn vrijwilligers (ook met een kind met het syndroom van down) die je met raad en daad willen bijstaan. Je kunt er terecht met al je vragen, opmerkingen en suggesties. Afhankelijk van de behoefte/wensen in een regio organiseert elke kern haar eigen activiteiten informatie-avonden, ouderbijeenkomsten, thema-avonden en evenementen.

Kern Eindhoven-Helmond
Binnen Kern Eindhoven-Helmond zijn 5 dames actief. Dit zijn Tineke Eulderink, Kirsten Hammelink, Suzanne van Herk, Mia Kusters en Judith Meulendijks. Wil je weten wat zij bij Kern Eindhoven-Helmond doen of wat ze in het dagelijks leven bezig houdt, lees hieronder dan verder. Heb je een vraag, een idee (voor een thema-avond, activiteit of een evenement), een suggestie, of een algemene opmerking / aanbeveling laat het ons weten en stuur een mailtje naar Tineke: tineke.eulderink@onsbrabantnet.nl. Alle ideeën, hulp en diensten zijn meer dan welkom.

Kern Eindhoven-Helmond heeft ook een facebookpagina. Op de facebookpagina staan allerlei nieuwtjes en leuke weetjes rondom het syndroom van down. Kern Eindhoven-Helmond zou het erg leuk vinden als je hun facebookpagina wilt liken. Hoe meer likes, hoe meer we met elkaar kunnen  delen.  

1

Voor meer informatie over de landelijke stichting (SDS) of voor specifieke vragen m.b.t. het syndroom van down kun je terecht op: www.downsyndroom.nl.