Wereld Downsyndroomdag 2017

Prinsen- en Prinsessendag in het kasteel van hof van Solms in Oirschot 
In 2017 is de Stichting KomUp opgericht. Stichting KomUp heeft als doel activiteiten te organiseren voor alle kinderen met het Syndroom van Down (uit heel Nederland) én hun broertjes en zusjes. Op 21 maart 2017 organiseren zij van 15:00 uur tot 20:00 uur een heuse Prinsen- en Prinsessendag. Tickets voor de ouders/verzorgers en de prinsenbroertjes en prinsessenzusjes zijn via de site te bestellen en kosten € 7,50 per persoon. Alle prinsen en prinsessen krijgen bij de ingang gepersonaliseerde verrassingen (vandaar een kleine bijdrage). Iedereen is van harte welkom en het beloofd een spectaculaire dag te worden. 
Omdat Stichting Komup deze activiteit organiseert heeft Kern Eindhoven-Helmond, in goed onderling overleg met Stichting Komup, besloten hun jaarlijkse activiteit door te schuiven naar een ander tijdstip.  
 

Sinterklaasmiddag 2016

Wat was het weer een gezellig Sinterklaasfeest. Bijna 50 kinderen waren naar het Summacollege gekomen om er samen met de pieten en Sinterklaas een feest van te maken. En een groot feest werd het!

Sinterklaas 2016

Eerst werden alle kinderen en de ouders welkom geheten door Sinterklaas in de collegezaal. Daarna gingen ze in drie groepen uiteen naar de Pietengym, pepernoten bakken in de grote keukens en naar Sinterklaas. Bij de Pietengym moesten de kinderen pakjes over daken brengen en in een schoorsteen gooien. In de grote keukens mochten ze zelf pepernoten bakken en een pietenmuts maken. En tot slot wist Sinterklaas over ieder kindje iets leuks te vertellen. Aan het einde van de middag kregen alle kinderen nog een cadeautje van de Sint en werd hij uitgezwaaid. 

Studenten van het Summacollege heel erg bedankt!!! Wat hebben jullie er een groot feest van gemaakt! En Sinterklaas wat ontzettend fijn dat u weer zoveel tijd heeft vrijgemaakt voor onze kinderen!

Deze feestelijke middag is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven!! Waarvoor onze hartelijke dank. 

Wereld downsyndroomdag 2016

Elk jaar op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Een goede reden om er samen weer een leuke middag van te maken. 

Op zondagmiddag 20 maart hebben we een speelmiddag op de kinderboerderij Geldrop georganiseerd.
Jammer genoeg was het niet zo'n mooi weer maar daar leken de kinderen weinig last van te hebben. De kinderen mochten bij de kippen en de geiten in de wei. Ze mochten de cavia's en konijnen aaien, cupcakes versieren, er was een schmincktent, een ballonnenclown (met ook een beperking) en er was een ezeltrektocht. Volop plezier voor al onze kinderen. 

Graag willen wij alle vrijwilligers van de Kinderboerderij Geldrop, Mirvana voor haar vrijwillige hulp bij de schmink en de grimeur enorm bedanken. Dank jullie wel voor al je gedane moeite en je belangeloze inzet. Dank jullie wel!!!

De foto's zijn te bekijken/downloaden via: https://picasaweb.google.com/meulendijks.judith/WereldDownsyndroomdag2016

downdag 2016 klein

 

De dames van Kern Eindhoven

  • Tineke Euldrink
  • Mia Kusters
  • Suzanne van Herk
  • Kirsten Hamelink
  • Judith Meulendijks

dame1

Tineke is getrouwd met Bart. Ze hebben 3 dochters : Eveline, Lotte en Meike. Lotte is geboren op 3 februari 1995 en heeft het Syndroom van Down. Sinds 1998 is Tineke contactouder bij de Stichting Down Syndroom. Als contactouder zorgt ze er o.a. voor dat alle informatie m.b.t. het Syndroom van Down (o.a. via e-mails) verspreid wordt onder ouders en hulpverleners. Daarnaast is ze docent sportmassage. Samen met nog andere (kern)ouders organiseert ze thema- en contactavonden voor ouders van kinderen met het syndroom van down. Tineke is zeer sportief; ze gaat een paar keer per week hardlopen en spinnen. In de winter vindt ze het heerlijk om te skiën. Heb je vragen of aan- en  opmerkingen dan kun je die mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dame2

Mia is getrouwd met Tom, ze wonen in Someren en ze hebben 2 kinderen: Gwen en Björn. Björn heeft het Down-syndroom en is geboren op 20 september 1999. Mia werkt als kraamverzorgster. Daarnaast is ze samen met haar man actief in het vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. Sinds 2002 ondersteunt ze de kern waar ze maar kan en is ze contactouder bij de Down-poli in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. Verder is ze actief in de cliëntenraad van de Stichting ORO. Ook is ze actief in enkele werkgroepen op het gebied van onderwijs. Ze is kaderlid bij Stichting Naar-Keuze. Tom is bestuurslid van Kans-plus Asten/Someren. De laatste jaren heeft ze enkele cursussen gevolgd bij StiBco. Haar hobby's zijn zingen bij een koor en daarnaast is ze ook nog actief bij een aantal plaatselijke verenigingen. Als ze nog tijd over heeft gaat ze graag met vrienden borrelen of lekker wat eten. Wil je contact met haar, heb je vragen of wil je inlichtingen over pgb stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

dame3

Suzanne is getrouwd met John en zij hebben twee zonen en een dochter. Beau, Noa en Luca. Ze wonen in Asten. Luca is geboren op 2 september 2006 en heeft het Syndroom van Down, wat pas na ruim 3 maanden na de geboorte werd ontdekt. Suzanne is sinds 2007 lid van de SDS en sinds ongeveer 2008 actief lid van de kern Eindhoven-Helmond. Suzanne is, samen met de Rosita, de gelukkige eigenaresse van lunchcafe Brownies en Downies in Geldrop. Buiten dit alles zit ze ook in de cliëntenraad van de Stichting Oro ambulante hulpverlening jeugd. Haar hobby's zijn haar kinderen. Ze leest graag, kijkt graag tv en ze vindt een avondje met vrienden super gezellig. Wil je iets weten of heb je een vraag aan Suzanne, schroom dan niet en stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dame4

Kirsten is getrouwd met Jan Willem. Kirsten is de moeder van Bart, Guus en Evie. Bart heeft het syndroom van down en is geboren op 6 augustus 2006. Bij de kern Eindhoven houdt Kirsten zich bezig met het organiseren van activiteiten en het regelen van sponsoring. Vooral dat laatste is niet altijd even gemakkelijk! In het dagelijkse leven is Kirsten zorgconsulente bij het ROC Eindhoven. Ze vindt het heerlijk om samen met haar vrienden en familie gezellige dingen te doen. En ook uit eten gaan doet ze erg graag. Vragen, ideeën of opmerkingen aan Kirsten kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Judith en kees

Judith woont samen met haar vriend Bas in Eindhoven. Zij hebben twee kinderen, Kees en Mijntje. Kees is geboren op 12 februari 2008 en heeft het Syndroom van Down. Judith is full-time moeder. Ze assisteert Kern Eindhoven bij het organiseren van evenementen en activiteiten en ze onderhoudt de website. Judith staat open voor alle vragen en/of ideeën. Het mailadres van Judith is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.